Svensk massage och regndroppsmassage

Välkommen till ett inlägg om massage, det kommer passa dig som är intresserad av massage i Forsbacka eller bara rent allmänt om massage.

Massage är en beröringsterapi. Massage har använts i tusentals år av civilisationer över hela världen, och i dag används den ofta som en del av primär medicinsk behandling eller hälsovård. Massage kan bidra till att minska smärta, minska stress, förbättra humöret och främja välbefinnande. Massage har också visat sig öka nivåerna av oxytocin från djupt inne i hjärnan, känt som kärlekshormonet.

Massage kan delas in i fyra huvudkategorier: svensk massage, aromaterapimassage, idrottsmassage och regndroppsmassage. Här kommer vi att diskutera två av dessa vanligaste typer: Vi kommer att behandla följande två typer av massage: svensk massage och regndroppsmassage.

Svensk massage har röstats fram av Health Magazine som en av de bästa massagemetoderna i världen. Massage utförs oftast med händerna, men i svensk massage används även underarmarna och till och med fötterna för att manipulera kroppens muskler. Massageoljor används vanligen vid svensk massage. Tekniken är tänkt att slappna av i muskelvävnaden och öka blodcirkulationen för att bli av med spänningar i musklerna. De fem primära strykningar som används är glidande, knådande, knackande, friktion och vibrerande/skakande rörelser.

Regndroppsmassage har egentligen sitt ursprung i en gammal metod som kallas shiatsu, vilket betyder fingertryck på japanska. Regndroppsterapi har praktiserats i över 2000 år i österländska kulturer. Regndroppsterapi innehåller 9 kraftfulla eteriska oljor som har specifika syften för att lindra smärta i leder eller obehag; dessa helt naturliga beståndsdelar kan stimulera olika delar och nervsystemet, och de har också en lugnande effekt på sinnet. Massage utförs vanligen med händerna, men vid regndroppsmassage appliceras traditionellt flera eteriska oljor på olika delar av kroppen samtidigt utan någon gnidnings- eller knådningsteknik.

Det här är de största skillnaderna mellan de olika typerna av massage, givetvis finns det mer att lära om man skulle vilja det.